Sådan indretter du en lille lejlighed

Hvis du bor på få kvadratmeter, kan det være svært at få plads til alle de møbler du har brug for. Når du både skal have seng, sofa og garderobeskabe, samtidig med at et spisebord og et skrivebord heller ikke ville være af vejen. Heldigvis er der mange måder at komme rundt om pladsproblemerne, og her får du et par råd med på vejen.

Sådan kan du få plads til sengen

Når du har fundet din første lejelejlighed, er der sjældent synderligt mange kvadratmeter at gøre godt med, og hvis du er en af dem, der har været vant til at sove i en stor seng, kan det være svært at vende sig til noget mindre, selvom der ikke nødvendigvis er plads til den.

Heldigvis er der en løsning. En hævet seng betyder, at du kan få plads til andre møbler nedenunder den, og på den måde spilder du ikke dyrebare kvadratmeter på plads, der ikke kan bruges oprejst. Hvis du har skruet hænderne ordentligt på, eller hvis du har en far, der kan hjælp dig, så kan en hems være en fantastisk løsning. Hvis det ikke er tilfældet, er der dog masser af steder, hvor du kan købe dig til en lignende løsning.

Rumdeling er guld værd

Hvis du kun har et enkelt rum at gøre godt med, kan det hurtigt blive rodet, når du indretter soveværelse, spisestue, køkken og dagligstue indenfor samme firkant.

Hvis du ikke har mulighed for at lave opdeling mellem ”værelserne” ved f.eks. at installere en hems til din seng, så er der altid mulighed for at opdele værelserne med små indretningsmæssige detaljer. For eksempel kan en reol der vender ud i rummet i stedet for at stå langs væggen skabe illusionen om opdeling mellem din seng og dit spisebord.

På den måde kan du for eksempel få fornemmelsen af både at have et soveværelse og en spisestue.

Jo flere funktioner jo bedre

Når du skal vælge møbler, men ikke har plads til særligt mange møbler, er det ofte en god idé at vælge møbler der kan opfylde flere funktioner på en gang. Et glimrende eksempel på det er sovesofaen, der både kan bruges til at sidde på, når man har gæster, og til at sove, når man er alene – eller har overnattende gæster selvfølgelig.

Opbevaringen kan være besværlig

Opbevaringen er altid et problem i små lejligheder. Opbevaringsplads er plads, der ikke kan bruges til andet, og derfor er det også et af de steder, hvor der er størst behov for at være kreativ.

En løsning kan ofte være at kigge efter møbler, der også indeholder opbevaring. Der er en del senge og sovesofaer, der også indeholder skuffer, og det samme kan for eksempel gøre sig gældende for en puf eller et sofabord.

Kategorier