Sådan finder du dit næste hjem

Når boligjagten går ind, har folk vidt forskellige udgangspunkter. Nogle har været skrevet op i en boligforening i evigheder og kan dermed flytte ind nærmest med det samme. Andre har forældre som laver et forældrekøb, så man er sikret en bolig. Og så er der dem, som skal ud og jagte bolig lige som en masse andre.

Start med at søge digitalt

Et nemt sted at søge efter bolig er på nettet. Her finder man masser af private hjemmesider med boliger til leje, fremleje og til salg, og det kan være, man finder drømmeboligen her. Ved man hvilket lokalområde, man gerne vil bo i, findes der masser af facebookgrupper med boliger i området, som man kan søge. På nettet finder man desuden ejendomsmæglernes og boligforeningernes hjemmesider med masser af billeder, informationer om økonomi og beskrivelse.

Har man søgt et stykke tid uden held, kan det være, man skal se på, om man søger for snævert. Det kan også være, man skulle prøve at booke nogle fremvisninger på nogle boliger, både indenfor og udenfor det man egentligt søgte. Herved får man muligheden for at komme ud og få be- eller afkræftet, hvorvidt det, man søger, er det rette eller om man godt kunne udvide søgningen lidt. En boligfremvisning er nemlig noget helt andet end billeder på en skærm, selvom disse selvfølgelig er uundværlige. Nogle gange får man i øvrigt kendskab til andre ledige boliger på den måde, da fremviseren af og til ved, at der snart bliver noget nyt ledigt.

De alternative metoder

Der findes mange andre måder at finde en bolig på, men en anden metode til at finde sit næste hjem kunne være at holde øje i lokalaviserne under boligsektionen. Her kan man nogle gange finde de gammeldags boligannoncer, hvor der ikke står specielt meget tekst, og billeder er der ingen af. Nu om dage finder mange mennesker den slags annoncer kedelige og kunne ikke drømme om at reflektere på dem. Men er man på boligjagt, kan det være en fordel at være åben over for det, som byder sig og eventuelt tage en chance. Det skader i hvert fald ikke at prøve, og man ender højst med at have spildt en times tid af sin dag.

Søger man bolig i et bestemt område, kunne man prøve at kigge forbi den lokale dagligvarebutik. Der findes faktisk stadig offentlige steder med en opslagstavle, hvor folk kan hænge en fysisk seddel op. Her kan man være heldig at finde et boligopslag, som måske ikke er tilgængeligt andre steder. Det kan være folk, som ikke nødvendigvis har en tidsfrist og som derfor satser på at finde et match til deres bolig udenom ejendomsmægler og sociale medier. Eller folk som ikke er interesseret i at blive overrendt af potentielle lejere og købere og som helst selv vil bevare mest mulig kontrol i købs- eller udlejningsprocessen.

Kategorier