Spacious bedroom interior in beige and olive colour

Gør din bolig til dit personlige hjem

Uanset om man flytter hjemmefra, skal flytte fra lejlighed til hus eller flytter til en ny by langt væk, kan det være svært at finde den rette bolig. Der er mange ting, man skal overveje, såsom pris, beliggenhed og størrelse. Når man så endelig har fundet en lejlighed eller et hus, og den sidste flyttekasse er blevet slæbt ind, kan man godt tænke, at den sværeste del er overstået. Der venter dog en ny og måske endnu sværere udfordring, nemlig at gøre sin bolig til sit hjem. Det er vigtigt at sætte sit personlige præg, så man føler sig hjemme og godt tilpas der, hvor man bor. Det kan gøres på mange måder.

Væk med hvide vægge

En nem måde at pifte et rum op og tilføre noget farve, er at male væggene. Det kan være en enkelt væg, du maler i din yndlingsfarve, eller du kan male alle væggene, hvis du tør! Et flot tapet kan også give nyt liv til et rum. Du kan f.eks. sætte et blomstret tapet op på en væg i soveværelset, eller vælge et tapet med frugter på til køkkenet.

I mange lejeboliger er der grænser for, hvor meget man må lave om og det er ikke sikkert, at du må male væggene eller sætte tapet op. Her kan du i stedet vælge at lave en ’gallerivæg’ – en væg fyldt med billeder, plakater og malerier i forskellige størrelser. Hvis det heller ikke er tilladt at bore eller slå søm i væggen, kan du sagtens hænge dine billeder op med strips til billedophæng.

Gå på jagt i farmors hus

De fleste bedsteforældre har et hjem, der bugner med alverdens flotte, gamle pyntegenstande. Din farmor, mormor eller oldemor har garanteret en smuk vase, en elegant porcelænsfigur eller en flot glasskål stående som du gerne må arve. Vintagegenstande giver dit hjem et helt særligt look og personlighed.

Du kan også gå på opdagelse i din lokale genbrugsforretning. Her kan du finde fantastiske skatte til næsten ingen penge.

Skab liv med planter

Som en sidste finish kan du bringe noget liv ind i dit hjem med levende planter. De er ikke kun fine at have stående til pynt, men er faktisk også med til at give et godt indeklima. Du kan både vælge store, grønne gulvplanter eller små fine blomster, der kan stå i dine vindueskarme.

Er du bange for, at du glemmer at vande dine planter og de er dømt til at visne, kan du blot vælge nogen, der kræver et minimum af pasning. Det kan f.eks. være kaktusser eller sukkulenter. Du kan også snyde lidt og købe falske planter. De gør ikke noget for indeklimaet, men de kan sagtens være ligeså flotte som de ægte.

Kategorier